Skip to main content

Bολφ: Ο Μάσι έκλεψε από τον Χάμιλτον τον παγκόσμιο τίτλο

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του διευθυντή αγώνων της F1, Μάικλ Μάσι, για το φινάλε της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

Το επικό φινάλε της σεζόν στη Formula1 με τον Μαξ Φερστάπεν να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι φαίνεται πως θα συνεχίσει για καιρό να απασχολεί τον κόσμο της ταχύτητας. Τι και αν η Mercedes δεν θα τραβήξει κι άλλο το σχοινί δικαστικά; Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, κατηγόρησε τον διευθυντή αγώνων, Μάικλ Μάσι, πως έκλεψε την νίκη και τον τίτλο από τον Λιούις Χάμιλτον!

Σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε τα εξής:

«Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω τίποτα με τον Μάικλ Μάσι. Οι αποφάσεις που πήρε στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα έκλεψαν από τον Λιούις Χάμιλτον ένα πανάξιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η οδήγησή του, ειδικά στους τελευταίους αγώνες ήταν εκπληκτική. Την Κυριακή είχε μια μεγάλη διαφορά όντας στην πρωτοπορία από την αρχή του αγώνα. Κέρδισε από την αρχή την πρωτοπορία και το να του κλέβεις το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο δεν είναι αποδεκτό. Γι’ αυτό η προσωπική άποψη, η επαγγελματική, οι αξίες μου, η αίσθηση της ακεραιότητάς μου, απλώς δεν είναι συμβατές με τις αποφάσεις που πάρθηκαν την Κυριακή. Είναι στο χέρι της FIA από εδώ και πέρα το πώς οι αποφάσεις και οι καταστάσεις αυτές θα αποφευχθούν».

Τα παραπάνω λόγια ήταν μόνο η αρχή. Ο Βολφ συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

«Αν δούμε όλες τις επίμαχες καταστάσεις που έγιναν φέτος, τις αγωνιστικές αποφάσεις στην πίστα, την ασυνέπεια της εφαρμογής των κανονισμών. Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στις ομάδες και τους οδηγούς είναι λογικό. Αλλά ασυνεπείς αποφάσεις οδηγούν σε διαμάχες, οδηγούν σε πόλωση του κοινού και αυτό ήταν το έδαφος για πολλές από τις εντελώς περιττές διαμάχες στην πίστα».