Skip to main content

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού U21 ο Σγουρόπουλος

Πολύ σκληρός για να λυγίσει ο Γιάννης Σγουρόπουλος, παίρνει ξανά τη θέση του σε ευρωπαϊκό τελικό! Το κατάφερε μάλιστα, με υπέρβαση, έχοντας πετύχει κάτι που για τους περισσότερους θα ήταν ακατόρθωτο με βάση την εικόνα και την εξέλιξη του ημιτελικού.

Με τρομερή ανατροπή από 0-3 σετ απέναντι στο πρώτο φαβορί του ταμπλό, τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν, ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 4-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21, στο Σπα του Βελγίου και το απόγευμα (18:10) θα διεκδικήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στον θεσμό και τέταρτο στο απλό των νεαρών ηλικιών.

Ο Σγουρόπουλος σε μία πενταετία έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις των μικρών ηλικιών.

Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ένας άλλος κορυφαίος Ρώσος, ο Μαξίμ Γκρέμπνεφ, ο οποίος στον δεύτερο ημιτελικό επιβλήθηκε του Ιρβίν Μπερτρά από τη Γαλλία με 4-1 σετ. 

Τα σετ του συγκλονιστικού αγώνα με τον Κάτσμαν, που είναι και συμπαίκτης του Έλληνα αθλητή στη γερμανική Νόι Ουλμ ήταν 7-11, 9-11, 9-11, 11-8, 12-10, 11-8 και 11-7.