Skip to main content

«Όρθιος» στην Τούμπα ο Απόλλων (2-2 με τον ΠΑΟΚ)

Άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την κατάκτηση της 2ης θέσης άφησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αυτή την φορά απέναντι στον μαχητικό, Απόλλωνα Σμύρνης (2-2), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά, αλλά είχε τέσσερα γκολ, αρκετές δυνατές μονομαχίες κι έναν σοβαρό τραυματισμό, αυτόν του αμυντικού του Απόλλωνα, Βιτλή, ο οποίος στο φινάλε του αγώνα αποχώρησε με φορείο. 

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε πιο δυνατά, και στο 29 προηγήθηκε με το καταπληκτικό γκολ του Ουάρντα, ωστόσο, σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους κι αφού απείλησαν στο 36΄ με τον Σλίβκα, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ισοφάρισαν με το πέναλτι του Τσαμπούρη (51΄), παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Ελ Καντουρί όταν ανέτρεψε τον Ιωαννίδη.

Παίζοντας έξυπνα κι αφού έδωσε χώρο στους «ασπρόμαυρους», η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρήκε τον τρόπο να προηγθεί στο 82΄ με τον Μαρκ Φερνάντεζ, ο οποίος πλα΄σαρε υποδειγματικά τον Ζίβκοβιτς.

Τελικά οι γηπεδούχοι απέφυγαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα, καθώς στο 88΄ ο προωθημένος Ίνγκασον με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο Απόλλων κατάφερε σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς να δείξει τη δυναμική του, καθώς από τους 19 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει οι 15 προέρχονται εκτός έδρας και οι 4 στην Ριζούπολη!