Skip to main content

Super League 1: Οι… μετοχές της 9ης αγωνιστικής

Η ένατη στροφή της φετινής Super League1 που έχει διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, πέρασε κι αυτή στην ιστορία και όπως κάθε σαββατοκύριακο, η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος… γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ομαδικές μετοχές

+Limit up

Ο Ολυμπιακός παρότι δεν έκανε καλό παιχνίδι, νίκησε τον Ιωνικό και ήταν ο κερδισμένος της αγωνιστικής, μιας και άνοιξε την διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ στο +3.  Ο ΠΑΟΚ έκανε την νίκη της αγωνιστικής στο ντέρμπι της Λεωφόρου και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής, ενώ ο Άρης συνέχισε την ανοδική του πορεία με διπλό μέσα στον Βόλο σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Σπουδαία… απόδραση για την Λαμία μέσα στην Τρίπολη, με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να βάζουν τρίποντα στο σακούλι και να πατούν στη πρώτη εξάδα της βαθμολογίας!

-Limit down

Κινδυνεύει να έχει, πλέον, μόνιμη θέση στο limit down ο Παναθηναϊκός που έμεινε για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη και βρίσκεται πλέον στην 8η θέση του πίνακα! Γκέλα για την ΑΕΚ στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και χαμένη ευκαιρία να πάει στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή! Από κει και πέρα, ο Ατρόμητος έχασε και στο Ηράκλειο, δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας και αν δεν αφυπνιστεί το συντομότερο, θα κινδυνεύσει σοβαρά.

Ατομικές μετοχές

+Limit up

* Γιασμίν Κούρτιτς

Ο Σλοβένος μέσος του ΠΑΟΚ έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι στη Λεωφόρο και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο διπλό της ομάδας του. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85’ έδωσε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις με υπέροχη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

*Φιορίν Ντουρμισάι

O μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΟΦΗ επί του Ατρομήτου. Σκόραρε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και έκανε την ζωή της ομάδας του πολύ πιο εύκολη για την συνέχεια του παιχνιδιού.

*Χουάν Χοσέ Περέα

Είχε να σκοράρει από τις 14 Φεβρουαρίου και παρότι είναι ένας αρκετά δυναμικός επιθετικός του λείπει το εύκολο γκολ. Κόντρα στον Παναιτωλικό τα έκανε. Κέρδισε το πέναλτι που έφερε το 1-0, συνδέθηκε με το αντίπαλο πλεκτό για το 2-0 και επιβεβαίωσε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή.

*Θανάσης Γκαραβέλης

Η Λαμία κράτησε μέχρι τέλους αυτό το 1-0 στη Τρίπολη χάρη και στις επεμβάσεις του πορτιέρε, Θανάση Γκαραβέλη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έδινε σιγουριά στην άμυνά του, ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια και όποτε χρειάστηκε φώναξε ᾽᾽παρών᾽᾽!

-Limit down

*Σεμπάστιαν Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός δαπάνησε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια για να τον ντύσει στα πράσινα αλλά μέχρι στιγμής ο Αργεντινός εξτρέμ δεν κάνει την διαφορά. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν… άφαντος και μάλιστα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο πρώτο ημίχρονο, όταν μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία με κεφαλιά.

*Κέναν Πίριτς

Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ που δέχεται η ομάδα του στο Ηράκλειο, καθώς μετά από δικό του λάθος, ο Ντουρμισάι σε κενή εστία ανοίγει το σκορ.

*Ζαν Πιέρ Ρίνερ

Ο Ελβετός στόπερ του Βόλου με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κάτι κάνει που απλά… απαγορεύεται για τους παίκτες που παίζουν σε αυτή την θέση. Ως πρώτος παίκτης κατά την εξέλιξη της διαδικασίας του χτισίματος της επίθεσης από την άμυνα, έχασε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Ματέο Γκαρσία να γράψει το 2-0.

Η αγωνιστική (8η)

ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθηνών 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1
Βόλος – Άρης 1-2
Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3

H Bαθμολογία σε 9 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23
2. A.E.K. 20
3. Π.Α.Ο.Κ. 19
4. ΒΟΛΟΣ 14
5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 13
6. Ο.Φ.Η. 12
7. ΑΡΗΣ 11
8. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 9
10. ΙΩΝΙΚΟΣ 9
11. ΛΑΜΙΑ 9
12. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 6
13. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

H επόμενη αγωνιστική (10η)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου
Βόλος – ΟΦΗ (15.00)
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)
Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης (19.30)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (17.15)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19.30)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (19.30)

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου
Λαμία – Παναθηναϊκός (19.30)

Nίκος Αθανασίου