Skip to main content

Ο Λούκας Ερναντέζ γλίτωσε τη φυλάκιση

Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Ισπανία σε φυλάκιση έξι μηνών για μη συμμόρφωση με το μέτρο της απομάκρυνσης από τη μετέπειτα σύζυγό του, ύστερα από καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία, δεν θα μπει στη φυλακή.

Η ισπανική Δικαιοσύνη έκανε σήμερα δεκτή την έφεσή του, προς μεγάλη ανακούφιση τόσο του ιδίου όσο και του συλλόγου του.

«Πιστεύουμε ότι η έφεση πρέπει να γίνει δεκτή και ότι η εκτέλεση της ποινής στέρησης της ελευθερίας που επιβλήθηκε στον Λούκας Φρανσουά Μπερνάρ Ερναντέζ πρέπει να ανασταλεί», ανέφερε στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, την παραμονή της προθεσμίας που είχε ορίσει για την οικειοθελή είσοδο του παίκτη στη φυλακή.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Τεό Ερναντέζ αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά στο δρόμο με την τότε σύντροφό του.

Στις 3 Φεβρουαρίου ο Λούκας Ερναντέζ και η Αμέλια ντε λα Όσα Γιορέντε διαπληκτίστηκαν στο δρόμο και ο Γάλλος, σύμφωνα με τις αναφορές, τη χτύπησε κι εκείνη ανταπέδωσε.

Δικαστήριο της Μαδρίτης καταδίκασε και τους δύο σε 31 ημέρες προσφοράς κοινωνικής υπηρεσίας, με εντολή να μην πλησιάσουν ο ένας τον άλλον ή να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για έξι μήνες.

Παρά τους περιορισμούς το ζευγάρι, συμφιλιωμένο πια, ενώθηκε σε γάμο κι έκανε το μήνα του μέλιτος στο Μαϊάμι, αλλά με την επιστροφή τους συνελήφθησαν και ύστερα αφέθηκαν ελεύθεροι.