Skip to main content

Γκιγκς και Κόουλμαν για τον πάγκο της Σουόνσι

Ο Ράιαν Γκιγκς, είναι, σύμφωνα με το BBC, μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Σουόνσι, ύστερα από τη χθεσινή απόλυση του Μπομπ Μπράντλεϊ από τον πάγκο των «Κύκνων».

Ο 43χρονος Γκιγκς βρίσκεται στην λίστα των υποψηφίων μαζί με τον τεχνικό της Ουαλίας και πρώην προπονητή της Λάρισας, Κρις Κόουλμαν, τον Νάιτζελ Πίρσον και τον Γκάρι Ρούετ.

Ο διάδοχος του Μπράντλεϊ δεν αναμένεται να αναλάβει πριν από το εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Μπόρνμουθ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς την ομάδα σε εκείνο τον αγώνα θα οδηγήσει το δίδυμο των Άλαν Κέρτις, Πολ Ουίλιαμς.

Ο Μπράντλεϊ συμπλήρωσε μόλις 85 ημέρες στους Ουαλούς, καθώς απολύθηκε χθες κι ενώ είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Οκτωβρίου αντικαθιστώντας τον Φραντσέσκο Γκουϊντολίν.

Ο 58χρονος πρώην τεχνικός της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ άφησε τη Σουόνσι ουραγό στην Premiership, έχοντας μετρήσει στη θητεία του δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Ο Γκιγκς έχει εμπειρία πρώτου προπονητή για τέσσερα παιχνίδια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο τέλος της σεζόν 2013-14. Είχε συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μόις νωρίτερα εκείνη την αγωνιστική περίοδο και ήταν βοηθός του Λουίς Φαν Γκάαλ στη συνέχεια, αλλά αποχώρησε μετά την άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο.