Skip to main content

Τέλος στο ευρωπαϊκό «μαρτύριο» της ΑΕΚ

Το ευρωπαϊκό «μαρτύριο» της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (10/12) στο «Κινγκ Πάουερ», όπου η Ένωση ηττήθηκε από την Λέστερ με 2-0, με τις «Αλεπούδες» να κατακτούν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και την ελληνική ομάδα να γνωρίζει την 5η της ήττα σε 6 αγώνες (και μία νίκη με την Ζόρια εκτός)

Οπως και εναντίον της Μπράγκα την περασμένη Πέμπτη, έτσι και απόψε η ΑΕΚ κατάφερε να βγει εκτός παιχνιδιού πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς. Με τους Πορτογάλους έχανε 2-0 στο 10΄, με τη Λέστερ στο 14΄! Στο 12΄ ο Σβάρνας «κλώτσησε αέρα» και ο Ουντέρ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 14΄ ο Μπαρνς σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Νεντελτσεάρου και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν απελπιστικά καλή σε όλη τη διάρκειά του με μόλις μία τελική προσπάθεια από τον Κρίστισιτς στο 15΄! Απέναντι σε μία ελιπέστατη Λέστερ (εκτός ενδεκάδας οι Σμάιχελ, Βάρντι, Μάντισον, Μεντί, Ολμπράιτον, Φουκς), η Ένωση δεν είχε την παραμικρή έμπνευση.

Έκανε μόνο μία τελική προσπάθεια και άλλαξε μόλις 96 πάσες (περίπου 2 το λεπτό δηλαδή), πέρασε ελάχιστες φορές το κέντρο και πάλι καλά που υπήρχε ο Τσιντώτας να βγάλει δύο δύσκολες αποκρούσεις πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού έμοιαζε με προπόνηση για τις «Αλεπούδες». Η διαφαινόμενη νίκη τους εξασφάλιζε την πρωτιά του ομίλου και δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν ή να κουραστούν ενόψει των διαδοχικών αναμετρήσεων της Premier League το Σάββατο (με Μπράιτον) και τη Δευτέρα (με Έβερτον).

Ο Καρέρα άλλαξε σχηματισμό από 3-5-2 σε 4-2-3-1 με τον Σάκχοφ να αντικαθιστά τον Σβάρνα και η ΑΕΚ έτρεξε, πίεσε, προσπάθησε να φύγει από το Λέστερ με ψηλά το κεφάλι. Όμως ήταν αργά. Το γεγονός ότι ολοκλήρωσε με μία τελική προσπάθεια το β΄ ημίχρονο, αποτελεί ενδεικτική απόληξη μιας τραγικής ευρωπαϊκής εμπειρίας.