Skip to main content

Βόλεϊ: Σούπερ ντέρμπι στη Volley League Γυναικών

Η δράση στη Volley League Γυναικών με τη διεξαγωγή της πρώτης εμβόλιμης αγωνιστικής της φετινής περιόδου. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, λοιπόν, ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που θα φιλοξενηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό της μακεδονικής ομάδας.

Για τον Δικέφαλο είναι το τρίτο διαδοχικό ντέρμπι καθώς αντιμετώπισε ΑΟ Θήρας (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και τώρα θα παίξει με τον Ολυμπιακό, με τις «ερυθρόλευκες» να είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν κάνει το «2 στα δύο» και μαζί με τον Άρη οι μοναδικές που δεν έχουν χάσει σετ.

Ο Άρης ταξιδεύει στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα με στόχο το «3Χ3» και την παραμονή στην κορυφή, ενώ η Λαμία αναζητά την επιστροφή στις νίκες. Μεγάλο παιχνίδι και στη Βούλα, όπου η Θέτιδα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από εκτός έδρας ήττα (από τον Άρη), ενώ ο αήττητος Παναθηναϊκός από τη δύσκολη νίκη στο Μαρούσι με αντίπαλο τον Πανναξιακό. Η ΑΕΚ, που επίσης έχει δύο νίκες, αγωνίζεται στην έδρα του Ηλυσιακού, με την Ένωση να μην έχει τις δύο άτυχες του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, Όλγα Βεργίδου και Παναγιώτα Διώτη.

Το ντέρμπι των Κυκλάδων ανάμεσα στον Πανναξιακό και στον ΑΟ Θήρας αναμένεται με ενδιαφέρον. Οι Ναξιώτες θέλουν με την δύναμη της έδρας να πανηγυρίσουν τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και να δώσουν συνέχεια με βαθμούς στην καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα της Σαντορίνης στοχεύει σε δεύτερη συνεχή νίκη.

Ο Πορφύρας αγωνίζεται για πρώτη φορά στην έδρα του μετά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Λαμία, Αμαζόνες και αναζητά τους πρώτους βαθμούς στη Volley League με αντίπαλο το Μαρκόπουλο, που πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο το πρώτο τρίποντο, με αντίπαλο τη Λαμία.

Αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και στο κλειστό του Ευόσμου, όπου ο Αίαντας υποδέχεται τις Αμαζόνες, με τις φιλοξενούμενες να στερούνται και σ’ αυτό το ματς των υπηρεσιών της Βραζιλιάνας Κάρλα Μορέιρα.

Το πρόγραμμα (Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021)

  • 18:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 
  • 18:00 Λαμία 2013 – Άρης 
  • 18:00 Θέτις Βούλας – Παναθηναϊκός
  • 18:30 Αίας – Αμαζόνες 
  • 19:00 Πανναξιακός – ΑΟ Θήρας 
  • 19:45 Ηλυσιακός – ΑΕΚ
  • 20:00 Πορφύρας – Μαρκόπουλο