Skip to main content

Euroleague: Κακός, αλλά νικητής ο Ολυμπιακός (73-65) με τον Ερυθρό Αστέρα

Την 9η νίκη του στην Euroleague πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ με 73-65, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, έκαναν ίσως το χειρότερό τους 20λεπτο στο τουρνουά. Ακόμη, όμως, και στην κακή τους βραδιά πήραν αυτό που ήθελαν και, πλέον, όλα εξαρτώνται από αυτούς. Η ελληνική ομάδα είχε τον Βασίλη Σπανούλη εμφανώς επηρεασμένο από τον τελευταίο τραυματισμό του, τον Γιώργο Πρίντεζη σε ένα ακόμη ματς εκτός, αλλά πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στους Σέρβους, που ήταν πάρα πολύ άστοχοι έξω από τα 6,75 και σε γενικές γραμμές δεν έδειξαν πολλά πράγματα.

Το ματς που ακολουθεί με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία (Πέμπτη) είναι «κλειδί» για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, καθώς με νίκη οι Πειραιώτες θα έχουν τον πρώτο λόγο για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Ματ Λοτζέσκι που τελείωσε το ματς με 18 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ πήρε σημαντική βοήθεια και από τον Νίκολα Μιλουντίνοφ που πέτυχε 11 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, πήρε διαφορά που έφτασε και στο +16 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (50-34), ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του υπέπεσαν σε πολλά λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να μειώσουν σε 62-69 στα 2:17” πριν το τέλος, χωρίς, όμως, να καταφέρουν τίποτα περισσότερο.