Skip to main content

«Σοκ» για τις ομάδες του Μιλάνου

Η Ίντερ κρατούσε ως τις καθυστερήσεις το 1-0, μετά το γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στο 39΄, απέναντι στην ουραγό του καμπιονάτο, Κιέβο.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, όμως, ο Σέρτζιο Πελισιέρ σήκωσε το «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι» στο… πόδι, ισοφαρίζοντας τους «νερατζούρι», που άφησαν πίσω άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς, στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αυτή τη φορά.

Ήττα «πισωγύρισμα» γνώρισε η Μίλαν με 0-1 από τη Φιορεντίνα στο «Σαν Σίρο» και υποχώρησε στην πέμπτη θέση, πίσω από τη Λάτσιο που επιβλήθηκε εύκολα (3-1) της Κάλιαρι.

Οι «ροσονέρι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες και τιμωρήθηκαν γι΄ αυτό στο 73΄, όταν ο Κιέζα με σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα και χάρισε μία πολύτιμη νίκη στους «βιόλα».

Ένα γκολ του Αλμπιόλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν αρκετό προκειμένου η Νάπολι να ξεπεράσει με 1-0 τη ΣΠΑΛ στο «Σαν Πάολο», για τη 17η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διατηρεί έτσι μία (σχετική) πίεση στην πρωτοπόρο Γιουβέντους, που υποδέχεται το βράδυ τη Ρόμα, μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους πέντε βαθμούς.

Η Σασουόλο ισοφάρισε (1-1) την Τορίνο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπρινιόλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φάλκε σκόραρε για τη «γκρανάτα», αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από εξέταση του VAR.

Η Σαμπντόρια με δύο γκολ του Καπράρι στα τελευταία λεπτά νίκησε 4-2 στο Έμπολι, ενώ η Τζένοα επικράτησε 3-1 της Αταλάντα, η οποία είχε 1/2 πέναλτι (το έχασε ο Ιλισιτς, το έβαλε ο Ζαπάτα) και ένα δοκάρι όσο το αποτέλεσμα ήταν ακόμη 0-0.

Αναλυτικά

  • Έμπολι-Σαμπντόρια 2-4 (11΄ πεν. Πασκουάλ, 76΄ Καπούτο – 41΄ Ραμίρες, 69΄ Κουαλιαρέλα, 87΄, 90+1΄ Καπράρι)
  • Τζένοα-Αταλάντα 3-1 (45΄+ αυτ. Τολόι, 67΄ Λάζοβιτς, 88΄ Πιάτεκ – 55΄ πεν. Ζαπάτα)
  • Μίλαν-Φιορεντίνα 0-1 (73΄ Κιέζα)
  • Νάπολι-ΣΠΑΛ 1-0 (45΄+ Αλμπιόλ)
  • Σασουόλο-Τορίνο 1-1 (90+2΄ Μπρινιόλα – 54΄ Μπελότι)
  • Ουντινέζε-Φροζινόνε 1-1 (32΄ Μαντραγκόρα – 61΄ πεν. Τσιάνο)
  • Κιέβο-Ίντερ 1-1 (90΄+1 Πελισιέρ – 39΄ Πέρισιτς)
  • Πάρμα-Μπολόνια 0-0