Skip to main content

«Αγγλία» στην Τούμπα και ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4

Ένα από τα πιο απίθανα σε εξέλιξη και ταυτόχρονα πιο θεαματικά παιχνίδια των τελευταίων ετών διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε 4-1 (με ανατροπή) στο ημίχρονο, είδε τους Θεσσαλούς να ισοφαρίζουν στο τελικό 4-4.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν οι δύο πρωτοπόροι, που παραμένουν στη πρώτη θέση αλλά περιμένουν πια τα παιχνίδια Ολυμπιακού και ΑΕΚ για να δουν αν θα έχουν συγκάτοικο (ΑΕΚ) ή θα βρεθούν δεύτεροι, σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 13΄ ο Βόλος πήρε το προβάδισμα με ωραίο δυνατό βολέ του Τομ Φαν Βέερτ, που αξιοποιώντας την αδυναμία της άμυνας του ΠΑΟΚ να διώξει σούταρε δυνατά με το αριστερό κι άνοιξε το σκορ. 

Στο 18΄ ο Πουρίτα έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει όταν αμαρκάριστος και ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 24΄, όταν σε κεφαλιά του Μιχαηλίδη η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Γκρίλο και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν κι έφτασε στην ανατροπή στο 30΄ με κοντινό πλασέ του Άκπομ.

Ο Δικέφαλος έφτασε στο 3-1 στο 32΄ με τον Ζίφκοβιτς, μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ασίστ του Άκπομ και δυνατό δεξί σουτ του σκόρερ. 

Στο 42΄ ο Σέρβος επιθετικός έγραψε το 4-1 με το δεύτερο δικό του γκολ, με τους γηπεδούχους να έχουν σκοράρει τέσσερα τέρματα σε 18 λεπτά!

Το β΄ ημίχρονο όμως ήταν ολότελα διαφορετικό, με τον Βόλο να κυριαρχεί. Ο Μπαρτόλο εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ, στο 54΄,  με έξυπνο ψηλοκρεμμαστό σουτ μείωσε σε 4-2 και στο 62΄ οι Θεσσαλοί ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.

Ο Ροσέρο, λίγο μετά την είσοδο του στον αγώνα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπαριέντος και κακή συνεννόηση από τους Τέιλορ και Πασχαλάκη, έγραψε το 4-3 και άγχωσε τους γηπεδούχους. 

Στο 77΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άκπομ από τον Τσοκάνη αλλά ο Βιεϊρίνια δεν εκτέλεσε σωστά και ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Το «γκραν γκινιόλ» συνεχίστηκε και στο 83΄ από ωραία σέντρα του Φεράρι, ο Ρινιέ με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη για το τελικό 4-4.