Skip to main content

Πόλο: «Ασημένιες» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οι Νέες Γυναίκες

Μπορεί να λύγισε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Ισπανία η Εθνική των Νέων Γυναικών και να ηττήθηκε με 10-5 στη Νετάνια του Ισραήλ, ωστόσο η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αποτελεί ακόμα μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση. 

Οι εκπληκτικές διεθνείς αναδείχθηκαν δευτεραθλήτριες κόσμου, αποδεικνύοντας με την παρουσία και τις εμφανίσεις τους ότι αποτελούν το λαμπρό μέλλον του γυναικείου πόλο, που υπόσχεται ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη άργησαν να μπουν στο πνεύμα του τελικού και αιφνιδιάστηκαν από τις Ισπανίδες, που πήραν μεγάλο προβάδισμα 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 6-1. 

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, η ομάδα ισορρόπησε αλλά ήταν ήδη αργά, με την Ισπανία να παίρνει τελικά τη νίκη με 10-5 και να κατακτά την πρώτη θέση.

Είναι το έκτο συνολικά μετάλλιο και τέταρτο ασημένιο για την ελληνική υδατοσφαίριση το 2021. Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει αύριο Κυριακή (17/10) στις 20:30 από το Ισραήλ.