Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Σε ΑΕΛ και Παναχαϊκή τα τελευταία εισιτήρια για τους «16»

Η Παναχαϊκή είναι η ομάδα που ακολούθησε τον Ολυμπιακό στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-1.

Το αχαϊκό συγκρότημα προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με κεφαλιά του Κυνηγόπουλου από σέντρα του Ντάσιου και «σφράγισε» την πρόκριση στο 69΄, όταν ο Μωραΐτης μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα αφού βρήκε στον Ζησόπουλο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάγιτς.

Οι φιλοξενούμενοι Βοιωτοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 77΄, όταν στη σέντρα του Καραχάλιου από τα δεξιά ο Μαρκόβσκι έκανε αδύναμη κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Καπούταγλη και κατέληξε στα δίχτυα των Πατρινών.

Με επιβλητικό τρόπο «τσέκαρε» το εισιτήριo για τους «16» του Κυπέλλου, στην Καλαμαριά απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, η ΑΕΛ, που νίκησε με 4-0. Το παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη (19/12), αναβλήθηκε, όμως λόγω προβλήματος που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 31΄ με αυτογκόλ του Κύρκου, ενώ στο 45΄ ο Λεοζίνιο (που είχε δοκάρι στο 22΄) με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2 για τη Λάρισα.

Στο 62΄ ο Κούνιτς ανατράπηκε από τον Πολίτη, καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά ο επιθετικός της Λάρισας ένα λεπτό αργότερα, από τα 11 βήματα, έστειλε την μπάλα άουτ. Το 0-3 ήρθε στο 69΄ από τον Ζίζιτς και στο 71΄ ο Νούσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «βυσσινί» είχαν άλλα δύο δοκάρια, στο 51΄ με τον Καρανίκα και στο 57΄ (για δεύτερη φορά) με τον Λεοζίνιο.