Skip to main content

FIFA: Πρώτο το Βέλγιο, 43η η Ελλάδα

Με το Βέλγιο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, βάσει του ranking list της FIFA, θα κλείσει το ποδοσφαιρικό 2018.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που εντυπωσίασαν μέσα στην χρονιά με αποκορύφωμα την παρουσία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου κατετάγησαν στην τρίτη θέση, κλείνουν την χρονιά ως επικεφαλής, μπροστά από την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, της οποίας υπερίσχυσαν για μόλις ένα βαθμό (1.727 έναντι 1.726!).

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Βραζιλία, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των νέων συσχετισμών που δημιουργήθηκαν είναι πως «υπερδυνάμεις», όπως οι Αργεντινή, Γερμανία και Ιταλία βρίσκονται εκτός της κορυφαίας δεκάδας, κατέχοντας αντίστοιχα την 11η, τη 16η και τη 18η θέση!

Αναφορικά με την ελληνική Εθνική ομάδα, το λυκόφως του έτους τη βρίσκει στην 43η θέση. Τις πρώτες δέκα θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνουν κατά σειρά οι, Αγγλία, Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Ελβετία, Ισπανία και Δανία.

Η έκπληξη ήρθε από το Κόσσοβο, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς κέρδισε 46 θέσεις. Σε επίπεδο ηπείρων άλμα έκανε η Ευρώπη, η οποία έχει να παρουσιάσει 31 Εθνικές ομάδες στις πρώτες 50, ενώ πτώση παρουσίασε η Αφρική, καθώς από τις 8 θέσεις που κατείχε πέρυσι έπεσε στις 5.