Skip to main content

Euroleague: Δεν άντεξε στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός

Στη δέκατη θέση της Ευρωλίγκας «κατρακύλησε» ο Παναθηναϊκός, μετά την έβδομη ήττα σε 13 αγώνες στην κανονική περίοδο.

Οι «πράσινοι» έχασαν με 68-89 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και βρίσκονται σε δυσχερή θέση, με τον αγώνα της Παρασκευής (21/12) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο να μοιάζει τελικός.

Βίοι αντίθετοι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε στο 11-2 και συνεχίζει την καταδίωξη της πρωτοπόρου Φενερμπαχτσέ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε κατά κράτος σε όλους τους τομείς και παρότι είχε μονοψήφιο αριθμό λαθών (μόλις 7), σε σχέση με τα υπερδιπλάσια της Ρεάλ, έχασε και μάλιστα με διαφορά.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε δημιουργία, ριμπάουντ και μακρινό σουτ, με τους Καλάθη (17π.) και Λάνγκφορντ (20π.) να είναι απελπιστικά μόνοι στην επίθεση.

Τι κρατά από τη βραδιά ο κόουτς του Παναθηναϊκού; Μόνο την αντίδραση που έβγαλε κατά διαστήματα η ομάδα του, στο διάστημα που κατέβασε τη διαφορά από το -20 στο -5 (63-58 στο 31΄) και την εμφάνιση του Παπαγιάννη (8π., 3ρ.) απέναντι στον Αγιόν.

Η Ρεάλ έχτισε τις βάσεις της νίκης της από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκε 23-10, για να κλείσει το ημίχρονο με 43-31. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση προς το τέλος της τρίτης περιόδου και στην αρχή της τέταρτης με τρίποντο του Καλάθη η διαφορά έπεσε στο -5 (58-63).

Τότε όμως «μίλησε» ο Καμπάτσο, που με τις βολές από αντιαθλητικό φάουλ του Καλάθη και ασίστ στον Αγιόν επέτρεψε στη Ρεάλ να αποκτήσει και πάλι μια άνεση στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την αστοχία του Παναθηναϊκού, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, βρήκαν ρυθμό και στο 35΄ μπήκαν πια σε τροχιά νίκης (78-61), με το υπόλοιπο της συνάντησης να είναι τυπική διαδικασία.