Skip to main content

Με υπογραφή Κώστα Αντετοκούνμπο η νίκη της Βιλερμπάν, MVP ο Μήτογλου

Ο «μικρός» Αντετοκούνμπο, ο Κώστας, διατήρησε το αήττητο της Βιλερμπάν στη φετινή Ευρωλίγκα υποχρεώνοντας σε ήττα την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, την 3η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ έκαμψε με 75-73 την αντίσταση της Εφές, με τον Αντετοκούνμπο να «σφραγίζει» τη νίκη στα 12΄΄ πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό σκορ μετά από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι σε άστοχο σουτ του Οσετκόβσκι.

Ο Λάρκιν αστόχησε στο νικητήριο τρίποντο για την τουρκική ομάδα, η οποία συνεχίζει χωρίς νίκη (ρεκόρ 0-3).

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζόουνς με 16 πόντους, ενώ 10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος ήταν ο απολογισμός του Αντετοκούνμπο στα 18 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Από την Αναντολού ξεχώρισε ο Μίτσιτς με 24 πόντους, αλλά και 8 λάθη.

Στο Βερολίνο, η Άλμπα έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας στο β΄ ημίχρονο με 57 πόντους, κάλυψε την κακή επιθετικά δεύτερη περίοδό της (9π.) κι έφτασε άνετα στο τελικό 84-70 με τη Φενέρμπαχτσε.

Με την αποψινή επιτυχία οι Γερμανοί πανηγύρισαν την πρώτη νίκη, υποχρεώνοντας την τούρκικη ομάδα στη δεύτερη ήττα και μάλιστα διαδοχική, μετά από εκείνη στο ΟΑΚΑ.

Πρωταγωνιστές της επίθεσης των νικητών οι Λο και Ντα Σίλβα με 21 και 22 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από τη Φενέρ προσπάθησε ο Ντε Κολό με 15 πόντους.

Στο Μιλάνο, η Αρμάνι δε δυσκολεύτηκε να διευρύνει το αήττητο της σε 3-0, επικρατώντας με 83-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που πλέον έχει ρεκόρ 1-2.

Οι Ιταλοί εξασφάλισαν από το πρώτο δεκάλεπτο μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, την οποία εκτόξευσαν στο +20 στο δεύτερο και με συντήρηση δυνάμεων έφτασαν χωρίς άγχος στο τελικό σκορ.

MVP των νικητών ο Μήτογλου, ο οποίος σε 19 λεπτά συμμετοχής είχε απολογισμό 16 πόντους (2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Χολ με 17 πόντους. Από πλευράς Μακάμπι, ο Γουίλιαμς με 19 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος…