Skip to main content

Super League: Αυλαία στη Λιβαδειά

Με την αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ κλείνει απόψε (17/12, 19:30) η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα.

Μετά τον άδοξο και οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό του, ο «Δικέφαλος» στρέφει πια αποκλειστικά την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως στο πρωτάθλημα, με άμεσο στόχο να επανέλθει στην ασφαλή διαφορά των +8 βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Στόχος του ήδη πρωταθλητή χειμώνα είναι να σημειώσει στη Λιβαδειά την έκτη εκτός έδρας νίκη του. Η μακεδονική ομάδα, φέτος, «τελειώνει» τα παιχνίδια της στο δεύτερο ημίχρονο, εντός και εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ έχει προηγηθεί μόνο τέσσερις φορές στο ημίχρονο στα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος, τη μία μάλιστα στο μοναδικό παιχνίδι που δεν νίκησε, στο Περιστέρι.

Ταυτόχρονα, έχει μείνει έως τώρα στο πρωτάθλημα μόλις 50 λεπτά πίσω στο σκορ, στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Έχει σκοράρει και στα 16 τελευταία εκτός έδρας ματς για τη Super League, ενώ τελευταία φορά που δεν το έπραξε ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017, στην ήττα από την ΑΕΚ (0-1).

Ο Λεβαδειακός είναι μόλις η δεύτερη ομάδα, εκτός του Απόλλωνα Σμύρνης, με μονοψήφιο αριθμό βαθμών. Με δεδομένο ότι μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η ΑΕΚ στο κλείσιμο του πρώτου γύρου και ύστερα ο Ολυμπιακός και μπροστά στον κίνδυνο να μείνει πολύ πίσω στην κατάταξη, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να συλλέξουν βαθμούς από όπου μπορέσουν.

Τελευταία φορά που ο Λεβαδειακός νίκησε τον ΠΑΟΚ ήταν στις 13 Απριλίου 2014, με 3-2. Τότε ήταν η τελευταία αγωνιστική και οι Στερεοελλαδίτες είχαν δημιουργήσει ρεκόρ, καθώς εκείνη ήταν η έκτη νίκη στη σειρά εντός έδρας, που έκτοτε αποτελεί ρεκόρ του συλλόγου στην Ιστορία του στη Σούπερ Λίγκα.

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει φύγει με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες από τη Λιβαδειά, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα τρίαα τελευταία παιχνίδια του.