Skip to main content

Europa League: Με νίκη μένουν «ζωντανοί», με ήττα… χάνονται

Υποχρεωμένοι να κάνουν το 2Χ2 στα αποψινά (3/12) ματς με Μπράγκα και Ομόνοια είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, εάν θέλουν να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους «Δικεφάλους» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων (5η) της διοργάνωσης.

Για την Ένωση η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ακόμη και να νικήσει απόψε (19:55) την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ θα περιμένει και την τελευταία αγωνιστική για να μάθει εάν θα προκριθεί. Κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να επικρατήσει της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» και ταυτόχρονα την ίδια ώρα η Μπράγκα να ηττηθεί στην έδρα της από την Ζόρια. Με πιο απλά λόγια οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε ένα θαύμα για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκής τους πορεία.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ το ματς με την Ομόνοια στην Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης (22:00) θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν οι «απρόμαυροι» θα παραμείνουν… στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο ΓΣΠ και ταυτόχρονα «γκέλα» της Αϊντχόφεν στην Ισπανία με την Γρανάδα. Σε τέτοια περίπτωση (ισοπαλία ή, ήττα της PSV και «τρίποντο» του ΠΑΟΚ) το ελληνικό συγκρότημα θα βρεθεί στην 2η θέση και την επόμενη Πέμπτη θα υποδεχθεί την Γρανάδα με στόχο τη νίκη που θα του δώσει το δεύτερο «εισιτήριο» για την φάση των «32».

Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπράγκα θα «σφυριξει» ο Βούλγαρος Καμπάκοφ, ενώ στην Λευκωσία ο Άγγλος Πόουσουν.