Skip to main content

Στην ΑΕΚ το ντέρμπι της Α1 Ανδρών χάντμπολ

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό, περνώντας με 27-24 από την έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας. Η Ένωση έκανε το «10Χ10» στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών κι έμεινε μόνη στην πρώτη θέση, κρατώντας πια στα χέρια της το πλεονέκτημα της έδρας για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η Ένωση επικράτησε δίκαια, καθώς είχε προετοιμαστεί άριστα για τις απαιτήσεις του αγώνα και με σωστή τακτική μπλόκαρε το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου της κλείνοντας τους διαδρόμους, ενώ μπροστά βρήκε τις λύσεις απέναντι σε μια άμυνα που απόψε δεν έφτασε στο συνηθισμένο γι΄ αυτήν επίπεδο.

Για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζηράς με 13 γκολ, όμως από τους «ερυθρόλευκους» έλειψαν τα γκολ των περιφερειακών Σανίκη, Μάλλιου και Λέμος, καθώς και οι τρεις μαζί είχαν απολογισμό μόλις 5 τερμάτων.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ στο «Μελίνα Μερκούρη», μετά από εκείνη (25-23) τον Μάιο του 2018, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή είναι η έκθεση του παρατηρητή, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν πλαστικά μπουκάλια με νερό, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί νωρίτερα με τους διαιτητές.

Η έκθεση του παρατηρητή αναφέρει: «Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας οπαδός του Ολυμπιακού έριξε νερό στους αποχωρούντες διαιτητές και τον παρατηρητή. Μετά την λήξη του αγώνα οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν 9 πλαστικά μπουκάλια με νερό προς τους παίκτες της ΑΕΚ τα οποία προσγειώθηκαν στο παρκέ, είτε αναχαιτίστηκαν από παράγοντες των γηπεδούχων».