Skip to main content

Μπάσκετ: Ο Άρης σταμάτησε το αήττητο της ΑΕΚ

Ηχηρό τέλος στο αήττητο της ΑΕΚ στην Α1 έβαλε ο Άρης, που νίκησε την Ένωση στην έδρα της με 83-74 και σταμάτησε την προέλασή της που διαρκούσε εδώ και επτά αγωνιστικές.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο ψύχραιμοι και μετά την πρώτη περίοδο κυριάρχησαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ φτάνοντας  τη διαφορά ακόμη και στο  +20 (48-68), έχοντας για κορυφαίους τους Γουάιτ με 20 και ΜακΝίλ με 15 πόντους. 

Για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που ήταν πολύ νευρική και άστοχη (6/29 τρίποντα), ο Κούπερ είχε 12 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ στο ντεμπούτο του, με τον Μαυροκεφαλίδη να μένει στους 10 πόντους απόψε και τον προπονητή της ΑΕΚ να αποδοκιμάζεται στη λήξη.

Ο Κόροιβος νίκησε 83-79 το Ρέθυμνο στην Αμαλιάδα, πιο εύκολα από όσο δείχνει το σκορ κι έφτασε στο 5-3 και στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Οι Ηλείοι είχαν φτάσει ακόμη και στο +20, όμως το «σνομπάρισμα» του αγώνα από εκείνο το σημείο και ύστερα παραλίγο να τους βάλει σε μπελάδες.

Με τον νεοαποκτηθέντα Ντίλαρντ να κάνει «όργια» και να σκοράρει 28 πόντους, εκ των οποίων τους 12 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας Πατρών πήρε πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο «Ζηρίνειο» επί της Κηφισιάς με 82-79.

Η ομάδα της Πάτρας, που έχει σημειώσει και τις δύο φετινές νίκες της μακριά από την αχαϊκή πρωτεύουσα, είχε και τον Μέιερ σε καλό βράδυ (18 πόντοι), ενώ για την ομάδα των βορείων προαστίων ο Λόουρι είχε 21.

Ο ΠΑΟΚ ήταν υποτονικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά όταν ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη έφτασε με άνεση στο  74-54 επί του Αρκαδικού στην Πυλαία, σημειώνοντας την τρίτη φετινή νίκη του στη φετινή Α1.

Ο «Δικέφαλος» έχανε 29-34 στο πρώτο ημίχρονο, όμως με σερί 14-0 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Τέπιτς και Μάρκοβιτς (από 12 πόντους), ενώ για τους Αρκάδες ο Άιρλαντ είχε 14.

Το… θρίλερ της αγωνιστικής παίχθηκε στα Τρίκαλα, όπου ο Κολοσσός έφτασε μια ανάσα πριν από την ανατροπή, αλλά το λάθος του Ρέλεφορντ, που υπέπεσε σε παράβαση στην επαναφορά στα 5΄΄ πριν τη λήξη και με το σκορ στο 87-86, επέτρεψε στους Θεσσαλούς να πάρουν τη νίκη με 89-86.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν ο Ρόμπινσον, που είχε 23 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ οι Ντάουελ Κόνγκερ πρόσθεσαν από 14, την ώρα που για την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» οι Λιούις (19 πόντοι) και ΜακΓκί (18) πάλευαν μόνοι.