Skip to main content

Μπάσκετ: Δεν μπορεί με τους… νεοφώτιστους ο ΠΑΟΚ

«Έρμαιο» στις διαθέσεις των νεοφώτιστων στην Α1 Ανδρών έχει γίνει φέτος ο ΠΑΟΚ, που μετά την ήττα στη Λευκάδα από τη Δόξα έχασε απόψε στην Εύβοια και από την Κύμη!

Οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν επιτυχώς την έδρα τους επικρατώντας 93-82 για την 9η αγωνιστική έχοντας πρώτο σκόρερ τον Κοστόφ με 21 πόντους, ενώ από τον «Δικέφαλο» ξεχώρισε ο Χρυσικόπουλος με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ, που παρατάχθηκε χωρίς τον Ντίξον, ο οποίος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη χθεσινή εμπλοκή του σε θανητοφόρο τροχαίο δυστύχημα, νίκησε στο ΟΑΚΑ με 89-75 τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Πρώτοι σκόρερ για την Ένωση ήταν οι Γουίλιαμς και Ιβάνονιτς με 19 πόντους έκαστος, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μπράουν, που σκόραρε επίσης 19 πόντους.

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Κολοσσό Ρόδου στο Αλεξάνδρειο εξελίχθηκε σε προπόνηση για τους «κίτρινους», που επιβλήθηκαν με 84-60.

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς έκανε ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του για να φτάσει με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα (21 πόντοι, 4 ριμπάουντ), ενώ για τους νησιώτες πάλεψε ο Τρέβορ Ρέλεφορντ (16 πόντοι).

Ύστερα από απίστευτο παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, το Ρέθυμνο νίκησε με 104-97 (κανονική διάρκεια 89-89) τον Προμηθέα Πατρών. 

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Άρνολντ με 21 πόντους, ενώ ο Κράβιτς ήταν επίσης σπουδαίος με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ώρα που για την αχαϊκή ομάδα προσπάθησε πολύ ο Κλαρκ (27 πόντοι).

Βαθμολογικά πολύτιμη νίκη, τέλος, σημείωσε η άλλη ομάδα της Πάτρας, ο Απόλλωνας, που επικράτησε εντός έδρας με 74-65 της Δόξας Λευκάδας, στο ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας,

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Ράσελ με 18 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τσαλδάρης με 14 πόντους.