Skip to main content

Η «εξομολόγηση» του Μάικ Τάισον

Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου για να αντιμετωπίσει, στο Λος Άντζελες, τον 51χρονο Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ. 

Ο «Iron Mike», 54 ετών πια σήμερα, δεν το κάνει για να κερδίσει χρήματα ή δημοσιότητα, αλλά για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, όπως αποκάλυψε κάνοντας μια αναδρομή στο βίο του.

«Ήμουν τόσο υπερφορτωμένος με ναρκωτικά και κοκαΐνη που δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Είχα υψηλή πίεση και αρθρίτιδα, σχεδόν είχα… πεθάνει. Έχασα πάνω από 45 κιλά κι ένιωσα να αλλάζει η ζωή μου», είπε.

Υπεύθυνος γι΄ αυτό ήταν, σε μεγάλο βαθμό, ο Βραζιλιάνος προπονητής μικτών πολεμικών τεχνών Ραφαέλ Κοντρέιρο, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Τάισον.

«Μπορεί να μην είχε χτυπήσει με γάντια για περίπου δέκα χρόνια, αλλά εγώ είδα έναν άνδρα με την ίδια ταχύτητα και δύναμη με έναν 21 ή 22 ετών», υπογράμμισε ο Κοντρέιρο.

Ο Τάισον παραμένει ο πλέον πολυνίκης πυγμάχος στα βαρέα βάρη, κάνοντας το μεγάλο άλμα τη δεκαετία του ΄80, ενώ είναι ο νεότερος πυγμάχος που κατάκτησε αυτό τον τίτλο, σε ηλικία 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών.