Skip to main content

Νικηφόρο ντεμπούτο Καρέρα στην ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε και ο Γιώργος Παράσχος έφυγε με σκυμένο το κεφάλι. Στο ντεμπούτο των δύο τεχνικών στα Πηγάδια, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, χάρις στο γκολ του Γαλανόπουλου στο 84ο λεπτό κι έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της στα play offs.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς, όμως, να είναι ουσιαστική στην τελική προσπάθεια, μιας και οι επιθετικοί της έμειναν μακριά από τα γκολπόστ του Αμπαντ. Στην χαμηλή αγωνιστική ποιότητα της αναμέτρησης συνετέλεσε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, δεδομένης της συνεχούς βροχόπτωσης των τελευταίων δυο ημερών.

Η ΑΕΚ θέλοντας να πάρει την ρεβάνς της πρώτης φετινής της ήττας από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να βγει επιθετικά από τα πλάγια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος δεν κινδύνεψαν, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα (57% έναντι 43%), με τελικές φάσεις 5 υπέρ της και 3 για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο, καθώς η ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο επιθετική και οι φιλοξενούμενοι έβρισκάν περισσότερους διαδρόμους.

Στο 67΄ σε μια μονομαχία Φασίδη- Χούλτ, ο δεύτερος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Θεσσαλονικέας ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, αλλά συμβουλευθείς το VAR ανακάλεσε την αρχική του απόφαση δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Από το 77΄ η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Φασίδη με δύο κίτρινες μέσα σε έξι λεπτά, γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα του αγώνα προς τη μεριά των «κιτρινόμαυρων».

Η υπεροχή της Ένωσης καρποφόρησε στο 84΄με τον Γαλανόπουλο. Ο Κρίστισιτς έκανε  τακουνάκι στον Ολιβέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή αμυντικό μέσο, ο οποίος με δυνατό σουτ «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπαντ και με το γκολ χάρισε το πρώτο «τρίποντο» στην ΑΕΚ μακριά από την Αθήνα μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί.