Skip to main content

Νέος «άθλος» του Ηρακλή, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο Ηρακλής αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, περνώντας με 1-0 από την Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και υποχρεώνοντας τον «Δικέφαλο» να μείνει χωρίς νίκη για τέταρτη συνεχή αγωνιστική, διάστημα στο οποίο μετρά τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Το αποτέλεσμα αδικεί πάντως τους γηπεδούχους, αφού αν και δεν έπιασαν μεγάλη απόδοση εν τούτοις δεν άξιζαν και να χάσουν, καθώς είχαν ευκαιρίες, αλλά αυτό έχει συμβεί πολλάκις στο ποδόσφαιρο…

Το ματς ήταν δυνατό και με αρκετές προσωπικές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι κάποια σπουδαία φάση, αν εξαιρεθεί ένα τεχνικό αλλά αδύναμο σουτ του Πέλκα στο 22΄ που μπλόκαρε ο Περνίς, άλλο ένα του Κίτσιου στο 25΄ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του «Γηραιού» και μια προσπάθεια του Μπερμπάτοφ στο 45΄ που δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο 50΄ ακυρώθηκε γκολ του Μυστακίδη, ο οποίος καλυπτόταν μεν από την άμυνα του Ηρακλή, αλλά ο Μπερμπάτοφ που ήταν οφ σάιντ είχε κάνει κίνηση προς την μπάλα. Στο 52΄ η κεφαλιά του Σάμπο έφυγε άουτ, στο 59΄ ο Βελλίδης αποσόβησε το 1-1 αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ του Βέλλιου και στο 71΄ το πλασέ του Πέλκα βρήκε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έφτασε στο γκολ της νίκης με τον Λεοζίνιο, ο οποίος «άδειασε» τον Τζαβέλλα και με τεχνικό σουτ στην αριστερή γωνία δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη, στέλνοντας την ομάδα του στους 29 βαθμούς και την 7η θέση, μαζί με τον Παναιτωλικό, με την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ να παραμένει στους 34 και την πέμπτη θέση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μιγκέλ Βίτορ, για χτύπημα στον Πουρτουλίδη.