Skip to main content

Super League: Μάνταλος και Αραβίδης «υπέγραψαν» τη νίκη της ΑΕΚ (3-0) επί του Πλατανιά

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ και με δύο γκολ του Μάνταλου κι ένα του Αραβίδη επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 12η αγωνιστική της Super League. 

Το «φάντασμα» της τρίτης ισοπαλίας (προηγήθηκαν αυτές με Πανιώνιο και Ατρόμητο) είχε εμφανιστεί και πάλι σε εντός έδρας ματς της Ένωσης και για 77 λεπτά προκάλεσε έντονα προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους», αλλά και στην εξέδρα που δεν έμεινε ικανοποιημένη από αυτά που έβλεπε.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, η απόσταση «κόλαση-παράδεισος» είναι πάρα πολύ μικρή. Η προβληματική ΑΕΚ για σχεδόν 80 λεπτά μετέτρεψε σε θρίαμβο την αναμέτρηση με τους Κρήτες, χάρις στους δύο κορυφαίους παίκτες της. Τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, που πέτυχε δύο γκολ (77΄, 90΄)και τον… ξεχασμένο και υπό αποχώρηση, Χρήστο Αραβίδη, που «σφράγισε» τη νίκη στο 87΄.

Κι ως γνωστό στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΑΕΚ η επιτυχία επί του Πλατανιά έχει διπλή σημασία, καθώς οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις ήταν πέραν του δέοντος αγχωμένοι από το πρώτο λεπτό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγάλουν φάσεις και να απειλήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά.

Έστω και χωρίς να πιάσουν καλή εμφάνιση, όμως, πέτυχαν 3 γκολ στα τελευταία 13 λεπτά και κατάφεραν να πάρουν ένα τεράστιο τρίποντο, βάση των συνθηκών που υπήρχαν πριν, αλλά και στη διάρκεια της αναμέτρησης.