Skip to main content

Μπάσκετ: Μόνος αήττητος ο Ολυμπιακός μετά το 78-67 επί της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός είναι, πλέον, η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα μετά το άνετο 78-67 επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασε όπως ακριβώς έπρεπε μετά το «χαστούκι» από τη Μακάμπι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, έκανε το 8Χ8 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, απόκτησε και πάλι καλή ψυχολογία ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί στην Euroleague με αντίπαλο την Νταρουσάφακα στην Τουρκία.

Η ΑΕΚ που προερχόταν από 7 στα 7 απέδειξε ότι για να ανέβει επίπεδο χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και σαφώς ποιο ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ της. Το άσχημο για την Ένωση, εκτός βέβαια, της ήττας, ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Βασιλειάδη στο φινάλε. Ο σούτινγκ γκαρντ των «κιτρινόμαυρων» έπεσε στο παρκέ ενώ απέμεναν 44 δεύτερα για τη λήξη και αποχώρησε υποβασταζόμενος εν μέσω χειροκροτημάτων. 

Ο Ολυμπιακός που ξέφυγε ακόμη και με 19 πόντους στο δεύτερο μέρος είχε σε σπουδαίο βράδυ τους Λοτζέσκι (17 πόντους), Μπιρτς (12π, 10 ριμπ.) και Πρίντεζη με 12 πόντους. Από την Ένωση ξεχώρισαν οι Ούκιτς και Σάκοτα με 14 πόντους.