Skip to main content

Ξάνθη: Ανακοινώθηκε επίσημα ο Παράσχος

Η επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της Ξάνθης, για τρίτη φορά στην καριέρα του, είναι γεγονός από το πρωί της Δευτέρας (9/12) με την ακριτική ΠΑΕ να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο προπονητή.

Το σχετικό κείμενο: 

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Γιώργο Παράσχο. Γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1952 στη Θεσσαλονίκη, ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Καστοριά με την οποία κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδας ενώ αγωνίστηκε τέσσερις φορές με την Εθνική ομάδα.

Εργάστηκε ως προπονητής για πρώτη φορά το 1994 στον ΑΟ Τρικάλων και μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στους πάγκους αρκετών ελληνικών συλλόγων και επί σειρά ετών είναι στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Ξάνθη επιστρέφει μετά από 9 χρόνια.

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Παναγιώτης Γκουτσίδης”.

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός συνεργάστηκε ξανά με τους Ακρίτες το 2008-2009 και το 2010-2011. Τη σεζόν 2018/2019 βρέθηκε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τους Πλατανιά, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ηρακλή, Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Βόλου, Πανηλειακό, Καβάλα, Άρη και Αναγέννηση Καρδίτσας.