Skip to main content

Νίκη με άγχος για ΠΑΟΚ, 2-0 την Ξάνθη

Ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη υπεροχή, «σημάδεψε» τέσσερις φορές τα δοκάρια του Άμπαντ, είχε τρία ακυρωμένα γκολ αλλά νίκησε 2-0 την Ξάνθη στην Τούμπα, στην εναρκτήρια συνάντηση της 13ης αγωνιστικής, με δύο γκολ στο λυκόφως της.

Τα τρία δοκάρια, σε διάστημα έξι λεπτών, στέρησαν από τους γηπεδούχους το γρήγορο γκολ: στο 19΄ δυνατό σουτ του Πέλκα εξοστρακίστηκε στο αριστερό δοκάρι, δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να στείλει την μπάλα στην οριζόντια δοκό, ενώ στο 25΄ ο Πέλκας είχε νέο σουτ στο δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 37΄ γκολ του Σφιντέρσκι ακυρώθηκε με τη συνδρομή του VAR (οφ-σάϊντ ο σκόρερ), ενώ το ίδιο συνέβη στο 51΄ αλλά και στο 75΄, αυτή τη φορά στην προσπάθεια του Άκπομ, καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος ήταν ακάλυπτος.

Στο 77΄ ο ΠΑΟΚ, που πίεζε πια ασφυκτικά, είχε νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Κρέσπο. Στο 81΄ όμως ο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, απελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του από την πίεση.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό με κεφαλιά του Κρέσπο, ύστερα από φάουλ του Μπίσεσβαρ. Ο «Δικέφαλος» έκλεισε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση, αφού στη χειρότερη γι΄ αυτόν περίπτωση μετά το πέρας του αγώνα Παναιτωλικός-Ολυμπιακός θα είναι ισόβαθμος με τους «ερυθρόλευκους».