Skip to main content

Euroleague: Η Μακάμπι «σκότωσε» στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (80-73)

Τη 2η εντός έδρας ήττα του και 4η συνολικά στην πρώτη φάση της Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 73-80 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Η «ομάδα του λαού» πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και με εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα και τρίποντα κατάφερε να φύγει με ένα μεγάλο «διπλό» από το ΣΕΦ και να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, που προερχόταν από δύο σπουδαίες νίκες επί των Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού.

Ο Σίλεϊ με 19 πόντους και οι Αϊβερσον (14π.), Γουίμς (12π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ από τον Ολυμπιακό διασώθηκαν οι Σπανούλης με 14 πόντους και ο Λοτζέσκι με 15.

Με τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (0/8) έκλεισε την πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός, σε συνδυασμό με τους Ισραηλινούς που έκαναν… θραύση έξω από τα 6.75 (4/5). Η Μακάμπι ξέφυγε ακόμη και με 9 πόντους (20-11), αλλά ο Ολυμπιακός «μάζεψε» σιγά-σιγά το παιχνίδι και το πρώτο 10λεπτο έκλεισε στο 20-24.

Η Μακάμπι με καλή ψυχολογία «πατούσε» καλύτερα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Διατήρησε το προβάδισμα που είχε σε όλη τη διάρκεια του και με μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ξεφύγει με 9 πόντους (44-35), με τους Πειραιώτες να μειώνουν στο -7 με καλάθι του Λοτζέσκι στην εκπνοή. Τα ποσοστά στα τρίποντα δεν βελτιώθηκαν για τους «ερυθρόλευκους» ούτε στην 2η περίοδο (2/13), αντίθετα παρέμειναν τα υψηλά επίπεδα των Ισραηλινών (6/9).

Η κακή βραδιά των Πειραωτών συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δε μπορούσαν με τίποτα να «συνδεθούν» με το καλάθι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ήταν πάρα πολύ «ζεστοί» και με τον Ραντ να κάνει μεγάλη ζημιά ξέφυγαν ακόμη και με 18 πόντους (62-44).

Οι Ισραηλινοί δεν κατέβασαν ταχύτητα ούτε στην τελευταία περίοδο και παρά την προσπάθεια πουν κατέβαλλαν οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία 5 λεπτά (μείωσαν σε 65-74) πήραν τη μεγάλη νίκη, 5η στα πρώτα 9 ματς που έχουν δώσει στη διοργάνωση έως τώρα.