Skip to main content

Η Καλαμάτα άφησε εκτός Κυπέλλου την ΑΕΛ, στους «16» τα Γιάννενα

Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη αλλά η Καλαμάτα έφυγε από τη Λάρισα με την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» επιβλήθηκαν της «Μαύρης Θύελλας» με 1-0 στο AEL FC Arena, αλλά δεν κατόρθωσαν να καλύψουν την ήττα με 0-3 που είχαν υποστεί στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην πρώτη αναμέτρηση.

Οι Θεσσαλοί πίεσαν, δημιούργησαν κι έχασαν ευκαιρίες αλλά πέτυχαν μόνο ένα γκολ κι εκείνο από τα 11 βήματα με τον Ουάρντα στο 50΄, στην παράβαση που καταλογίστηκε σε χέρι του Τσιβελεκίδη από σέντρα του Καρανίκα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προκρίθηκε στη φάση των «16» με δύο νίκες επί της Βέροιας, της οποίας επιβλήθηκε και απόψε, στην έδρα της αυτή τη φορά, με 2-1.

Το συγκρότημα της Ηπείρου, που είχε επικρατήσει στο παιχνίδι των «Ζωσιμάδων» με 1-0, πήρε προβάδισμα στο 37ο λεπτό με γκολ του Παμλίδη, για να ισοφαρίσει η «βασίλισσα του βορρά» στο 41΄ με τον Μεληκιώτη.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παμλίδης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πήλιος στο 90΄+4 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.