Skip to main content

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε… Γ(Κ)ριζμάν

Με τον Σάντι Κριζμάν να ηγείται της προσπάθειας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» νίκησε στους «Ζωσιμάδες» με 2-0 τον Λεβαδειακό,στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν είχε επικρατήσει του Άρη.

Πιο επιθετικοί από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με ωραία κεφαλιά του Κοράτη επιθετικού, ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα και συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης ως το ημίωρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη φάση.

Σταδιακά ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απειλής. Στο 43΄ ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σαβαντογκό, όμως το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο επιθετικός των Βοιωτών βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Το πολύτιμο τρίποντο για τον ΠΑΣ «υπέγραψε» στο 50΄ και πάλι ο Κριζμάν, με ένα γκολ που σπάνια μπορεί να δει κάποιος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα: σε αντεπίθεση της ομάδας του και σέντρα του Αποστολόπουλου, ο φορ των γηπεδούχων σκόραρε με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι ένα τέρμα που θα είναι στα υποψήφια για το ωραιότερα γκολ της χρονιάς.

Οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλο τέρμα, με τον Νικολιά στο 71΄ να χάνει στο τετ α τετ με τον Μπάγιτς και ξανά με τον Κριζμάν, που αστόχησε από καλή θέση στο 77΄. Η τελευταία ελπίδα των φιλοξενούμενων να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι χάθηκε στο 80΄, με την κεφαλιά του Ζησόπουλου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.