Skip to main content

Super League: Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι της αγωνιστικής

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Περιστέρι σήμερα, με τον Ατρόμητο να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στη Super League.

Ο Νταμίρ Κάναντι και η ομάδα του βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη, διπλή πρόκληση: να παραμείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και «ερυθρόλευκους» και να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το προβάδισμα έναντι της πειραϊκής ομάδας, μένοντας ταυτόχρονα στο κατόπι του ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος έχει ξεχωριστή συμπεριφορά, καθώς στις τρεις περιπτώσεις που βέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε (δύο τον Πανιώνιο και μια τον ΠΑΟΚ), ενώ κατά κανόνα, όταν βρεθεί μπροστά στο σκορ τελειώνει τα παιχνίδια του με νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τρεις φορές έχει ισοφαριστεί, μια από Παναιτωλικό και δύο από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τελικά νίκησε κι αυτό δείχνει ομάδα με εξαιρετική διαχείριση αρνητικού αποτελέσματος ή πλεονεκτήματος.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην επίθεσή του. Χριστοδουλόπουλος και Χασάν είναι νοκ άουτ, ο Γκερέρο ανέτοιμος καθώς μόλις επέστρεψε και κατ΄ επέκταση το βάρος θα πέσει στον Μάνο, το μοναδικό «καθαρόαιμο» και ετοιμοπόλεμο φορ της ομάδας.

Και ο Ολυμπιακός όμως έχει δείξει ιδιαιτερότητες. Μπορεί να δυσκολεύεται φέτος στο γκολ, όμως επιμένει και έχει πάρει ήδη επτά βαθμούς στο 90ο λεπτό. Κέρδισε τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του, αλλά στα επόμενα έξι τα κατάφερε μόνο σε δύο.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τον Ολυμπιακό, αφου έχει να συμβεί από την δεκαετία του ΄80. Να σημειωθεί ότι και τα επτά γκολ τα έχει σημειώσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Στις άλλες δύο σημερινές αναμετρήσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί στους «Ζωσιμάδες» τον Λεβαδειακό, στον πρώτο αγώνα της ημέρας και ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον Άρη.

Με συγκομιδή επτά βαθμών ως τώρα, Ηπεςιρώτες και Βοιωτοί δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και τα επόμενα παιχνίδια τους, ξεκινώντας από το μεταξύ τους, είναι κρίσιμα.

Ο ΠΑΣ, με ένα γκολ στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, δείχνει ότι το κενό του Πέδρο Κόντε παραμένει… Έχει μόλις ένα βαθμό στα τελευταία έξι, ενώ τώρα έχει να παίξει Λεβαδειακό, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, πριν φτάσει στα δύσκολα και πάλι.

Ο Λεβαδειακός πέρασε ένα δύσκολο δίμηνο με έξι συνεχείς ήττες, που έφεραν αλλαγή προπονητή, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει πάρει τέσσερις βαθμούς εντός έδρας με ΑΕΛ και ΟΦΗ. Παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό εκτός έδρας, ενώ έχει να κάνει διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβρη του 2017!

Μετά από τέσσερις ήττες στη σειρά, ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία στη Λαμία και νίκησε τον Ολυμπιακό, ελπίζοντας ότι ήταν η ώρα της ανάκαμψης. Ωστόσο έμεινε με αυτή τη νίκη και μετά από τέσσερα παιχνίδια χωρίς ήττα, υπέκυψε στη Λιβαδειά.

Βέβαια έχει βελτιωθεί αμυντικά, αφού δέχτηκε 13 γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια και τρία στα πέντε επόμενα. Ωστόσο τα τέσσερα που είχε πετύχει στα πέντε πρώτα, έγιναν τρία στα επόμενα πέντε.

Ο Άρης ξεκίνησε φιλόδοξα αλλά κάμφθηκε στα δύσκολα χάνοντας τέσσερα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να χάσει και τη δουλειά του ο Πάκο Ερέρα. Αφού νίκησε στη Ριζούπολη, κάνει νέο ξεκίνημα τώρα με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του.

Το καλό για τον Άρη είναι ότι δεν έχει ισοπαλίες και οι πέντε νίκες τον κρατούν ψηλά στη βαθμολογία, ενώ ο Παντελίδης δεν έχει χάσει στο ντεμπούτο του στους πάγκους του ΠΑΣ Γιάννινα, του Λεβαδειακού, του Ηρακλή και του Αστέρα Τρίπολης.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (25/1):

  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (NOVA)
  • 19:00 Ατρόμητος-Ολυμπιακός (ΕΡΤ)
  • 19:30 ΟΦΗ-Άρης (NOVA)