Skip to main content

Η Εθνική μπάσκετ Ανδρών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια

Η Εθνική ομάδα Ανδρών του μπάσκετ επιστρέφει για να παίξει στη Θεσσαλονίκη επίσημο αγώνα  34 χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι της, που ήταν για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 1989 και 18 χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε δράση στη «νύφη του Θερμαϊκού».

Αυτό είχε συμβεί στο τουρνουά «Αλεξάνδρεια» τον Αύγουστο του 2003, όταν προετοιμαζόταν για το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, ενώ το 1991 στους Μεσογειακούς αγώνες μετείχε η ομάδα Νέων.

Τώρα, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τον πρώτο προκριματικό αγώνα της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ύστερα από την κοινή πρωτοβουλία του δήμου της πόλης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. 

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο «Αλεξάνδρειο», απέναντι στη Λευκορωσία. Θα έχει προηγηθεί στις 25/11 η πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών στη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα (21/9) ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποδέχτηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και παρουσία των αντιδημάρχων Νίκου Ζεϊμπέκη, ο οποίος είναι και μέλος του νέου Δ.Σ. της ΕΟΚ και Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, αλλά και του παλαίμαχου διεθνή Νίκου Σταυρόπουλου, ολοκληρώθηκε η συμφωνία.

Η ΕΟΚ είχε εκδηλώσει εξ αρχής την επιθυμία να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στη Θεσσαλονίκη και οι τοπικές αρχές δέχτηκαν με θέρμη το αίτημα, που ήταν και δικό τους για χρόνια αλλά δεν είχε ευοδωθεί.