Skip to main content

Με το… αριστερό στο ATP Finals ο Τσιτσιπάς

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Πρεμιέρα με το… αριστερό έκανε στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με ήττα την υπεράσπιση του «στέμματος» που κατέκτησε πέρυσι στο Λονδίνο από τον Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ.

Αυτή την φορά ο Αυστριακός πήρε «εκδίκηση» για την ήττα του στον τελικό του 2019 από τον 23χρονο Τσιτσιπά, καθώς παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος και πιο ισορροπημένος στο παιχνίδι του.

Ο Τιμ πήρε το πρώτο σετ… στις λεπτομέρειες με 7-6(5), ο Τσιτσιπάς «απάντησε» άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1 (6-4), αλλά στο τρίτο σετ ο 28χρονος Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη ξεκίνησε με 3-0 στα game κι έφτασε άνετα στο 6-3 και στη νίκη παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό της περσινής διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς προηγήθηκε 4-1 και 5-3, αλλά ο Τιμ με τέσσερις σερί πόντους έφτασε στη νίκη με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας «έσπασε» νωρίς το σερβίς του αντιπάλου του και κράτησε το δικό του ως το τελικό 6-4, αλλά στο τρίτο και αποφασιστικό σετ η εικόνα αντιστράφηκε, με τον Αυστριακό να κάνει γρήγορα break. 

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία του στο 5ο γκέιμ, που κράτησε πάνω από δέκα λεπτά, αλλά ο Τιμ κράτησε το σερβίς του, έκανε το 4-1 και έφτασε στο 6-3 και την τελική νίκη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.