Skip to main content

Μπάσκετ: Η Α1 βράβευσε τους κορυφαίους της

Οι πρωταγωνιστές της περυσινής αγωνιστικής περιόδου στην Α1 Ανδρών/Basket League είχαν την τιμητική τους, τη σημερινή παρουσίαση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Μετά από βαθμολογία που προέκυψε κατά 60% από την ψήφο προπονητών και αρχηγών και κατά 40% από εκείνη των δημοσιογράφων και του κόσμου αναδείχθηκαν:

  • O Ιωάννης Παπαπέτρου MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Α1 Ανδρών/Basket League 2020-21.
  • Οι Τάισον Κάρτερ, Βασίλης Μουράτος, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης μέλη της καλύτερης πεντάδας.
  • Ο Χρήστος Σερέλης προπονητής της χρονιάς.
  • Ο Νίκος Χουγκάζ καλύτερος νέος παίκτης (κάτω των 21 ετών).
  • Ο Βασίλης Μουράτος πιο βελτιωμένος παίκτης της A1 Ανδρών/Basket League 2020-21.
  • Ο Μάριο Χεζόνια πιο θεαματικός και δημοφιλής παίκτης.
  • Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος καλύτερος αμυντικός.
     

Πιο θεαματικός και ταυτόχρονα πιο δημοφιλής παίκτης της περσινής σεζόν ψηφίστηκε ο Μάριο Χεζόνια του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης φέτος αγωνίζεται στην Ούνικς Καζάν και δεν κατάφερε να παραστεί.

Ο Νικ Χουγκάζ ήταν ο κορυφαίος νέος παίκτης κάτω των 21 ετών με τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ευάγγελο Λιόλιο να του παραδίδει το βραβείο.

Μία ακόμη διάκριση για τον Βασίλη Μουράτο του Λαυρίου καθώς ήταν βάσει ψηφοφορίας ο πιο βελτιωμένος αθλητής στα γήπεδα της Α1 Ανδρών/Basket League.

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της λίγκας για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε το νταμπλ, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας για την περίοδο 2020-21.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του κ. Γαλατσόπουλου, προέδρου του ΕΣΑΚΕ, αναφέροντας: «Η περσινή χρονιά έφυγε. Μια χρονιά δύσκολη και οικονομικά και αθλητικά. Ως Παναθηναϊκός καταφέραμε αυτό που έπρεπε. Το σημαντικό είναι από εδώ και πέρα».