Skip to main content

Τσίπρας με διεθνείς του Euro 2004: «Μεγάλη αγωνία για το ποδόσφαιρο»

Με ορισμένους από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που έγραψαν το έπος της Πορτογαλίας το 2004 συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση στην οποία αυτό έχει περιέλθει, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να παρέμβει με τομές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα. 

Η συνάντηση διεξήχθη στο Μέγαρου Μαξίμου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη, Βασίλη Τσιάρτα και Τάκη Φύσσα για την αποδοχή της πρόσκλησης και διευκρίνισε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση, προκειμένου οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και νυν φίλαθλοι, κατά δήλωσή τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους και ενδεχομένως να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Στο διάλογο που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «έχουμε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε και αποφασιστικότητα να παρέμβουμε, να κάνουμε τομές, γιατί αυτό ζητάει η ελληνική κοινωνία και ο φίλαθλος κόσμος».

Και συνέχισε: «Να αποκατασταθεί η ομαλότητα, η κανονικότητα, να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας, οι οικογένειες και να υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό που είναι το αγαπημένο σπορ όλων των Ελλήνων και που είναι ο βασιλιάς των σπορ είναι ένα άθλημα στο οποίο υπάρχουν κανόνες, στο οποίο κερδίζει ο καλύτερος και είναι μία γιορτή, σε τελική ανάλυση».

Απευθυνόμενος στους πρώην διεθνείς υπογράμμισε ότι «σήμερα έχετε και τη γνώση και τη δυνατότητα να μας πείτε ιδέες και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να αναλάβετε και πρωτοβουλίες, γιατί κανείς δεν μπορεί να σας καταλογίσει, ούτε ιδιοτέλεια, ούτε ότι είστε άσχετοι με τον χώρο».

«Όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που πληγώνει και τους φιλάθλους και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και όσους τα κάνουν. Γιατί όταν φτάνει στο σημείο ένα άθλημα να γίνεται χώρος όπου τα δικαστήρια και οι ποινικές υποθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο, και όχι ο αθλητικός σχολιασμός, τότε χάνει όλη την αξία του», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πραγματικά, μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το πώς θα παρέμβουμε και θέλουμε, σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα κάνουμε να μην είναι μία χειρουργική επέμβαση που θα αφήσει τον ασθενή μη αρτιμελή, αλλά να παρέμβουμε έτσι ώστε να αλλάξουμε νοοτροπίες και κουλτούρα και να υπάρξει μία αυτορύθμιση σε αυτόν τον χώρο. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι χωρίς δραστικές παρεμβάσεις αυτό δεν μπορεί να γίνει», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Εκ μέρους των διεθνών μίλησε ο Τσάρτας, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση και δήλωσε ότι αποδέχτηκαν την πρόσκληση επειδή «αφουγκραζόμαστε όλο αυτό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια και έχουμε τη διάθεση να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί σας και από εκεί και πέρα να δούμε τι μπορεί να προκύψει».