Skip to main content

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ (80-55)

Με το Βασίλη Σπανούλη…καυτό, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε «παράσταση για ένα ρόλο» το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ (80-55) 

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα στο ΣΕΦ και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, υποχρεώνοντας το «δικέφαλο» του Βορρά στην πρώτη εφετινή του ήττα. 

Το ματς είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9 πόντους (40-31). Από κει και πέρα οι Πειραιώτες «πάτησαν γκάζι» και με επιμέρους σκορ 24-9 στην τρίτη περίοδο απόκτησαν μεγάλη διαφορά και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. 

Ηγέτης των νικητών ήταν και πάλι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους σε 21.42 λεπτά συμμετοχής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή του παιχνιδιού και ό,τι κι αν δοκίμασε επάνω του ο Σούλης Μαρκόπουλος δε στάθηκε αρκετό για να τον σταματήσει. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέποντας την ομάδα του να παίρνει μεγάλη διαφορά (το 3ο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους στο +24)  τον άφησε στον πάγκο προκειμένου να πάρει…ανάσες ενόψει και των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν στην Ευρωλίγκα. Από τους νικητές πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Ντάρντεν, Αγραβάνης, που πέτυχαν από 11 πόντους ο καθένας.

Από τους Θεσσαλονικείς που απογοήτευσαν ξεχώρισαν, ο Χαραλαμπίδης με 12 πόντους και ο Κάρτερ με 10.