Skip to main content

Μάχες στην Αγγλία για τη Μίλαν και την ιδιοκτήτρια εταιρεία της

Την εβδομάδα που η Μίλαν κάνει ντεμπούτο στο Champions League απέναντι στη Λίβερπουλ (απόψε), η Elliott Management Corporation, ιδιοκτήτρια εταιρεία των «ροσονέρι», δίνει το δικό της αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ταμείο που ελέγχει την εταιρεία συμμετοχών στην οποία ανήκει ο ιταλικός σύλλογος πιέζει για το «φιλέτο» της SSE Plc, μιας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Σκωτία που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό τομέα, αφού έχει αποκτήσει μερίδιο στην ίδια.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στην εταιρεία, η Elliott θα θεωρούσε επικερδή τον διαχωρισμό του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της SSE από τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη ρυθμιζόμενη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα παρόμοιο modus operandi με αυτό που επιτεύχθηκε από το ταμείο με την EDP-Energias de Portugal SA.

Σε εκείνη την περίπτωση η Elliott είχε ωθήσει την εταιρεία να πωλήσει ένα ποσοστό στην επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιβηρική Χερσόνησο, πουλώντας μια βραζιλιάνικη μονάδα για επανεπένδυση των εσόδων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια, οι μετοχές του κλάδου της EDP για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τριπλασιάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποκτώντας αξία μεγαλύτερη από τη μητρική εταιρεία.