Skip to main content

Το Σολτ Λέικ Σίτι θέλει τους Χειμερινούς Αγώνες του 2030

Υποψηφιότητα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 αναμένεται να καταθέσει το Σολτ Λέικ Σίτι (Γιούτα), αφού υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου θεωρούν ότι διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή για να τους υποδεχθεί.

Σύμφωνα με τον Φρέιζερ Μπόλοκ, η πόλη θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση με κόστος 1,5 – 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που θα κάλυπτε αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις σε εγκαταστάσεις, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν όταν οι Αγώνες είχαν τελεστεί εκεί το 2002.

«Το κόστος είναι περίπου 400 εκ. δολάρια λιγότερα απ΄ ό,τι θα κοστίσει σε πόλεις που χρειάζονται να χτίσουν εγκαταστάσεις από το μηδέν. Εμείς έχουμε δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Μπόλοκ, ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2002.

«Μπορούμε να εξοικονομήσουμε με πολλούς τρόπους τα αναγκαία ποσά για να φέρουμε σε πέρας τον προϋπολογισμό των Αγώνων», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα, Γκάρι Χέρμπερτ, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στην επιστροφή των Χειμερινών Αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι και δήλωσε ότι η υποψηφιότητα της πόλης «τυγχάνει ευρείας λαϊκής υποστήριξης».