Skip to main content

Super League: Μία αγωνιστική στην έδρα και 43.000 ευρώ πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Πανάκριβα καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός τα δύο καπνογόνα που πέταξαν οπαδοί της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας, στην αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε στους «ερυθρόλευκους» πρόστιμο 43.000 ευρώ αλλά και ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης», που αν παραμείνει μετά την έφεση που είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει η πειραϊκή ομάδα, σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς θεατές με τον Αστέρα Τρίπολης τη 12η αγωνιστική.

Με πρόστιμο τιμωρήθηκαν επίσης άλλες τρεις ΠΑΕ: ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει 9.000 ευρώ, ο Ηρακλής 5.500 και ο ΠΑΣ Γιάννινα 4.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 9ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: “Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, στην υπ΄ αριθμ. 4832/15/2002817 Έκθεση της Αστυνομίας και σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό του αγώνα”: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή σαράντα τριών χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ».