Skip to main content

Europa League: Πρώτος «τελικός» με Ζόρια για την ΑΕΚ

Τον πρώτο «τελικό» με την Ζόρια (ο δεύτερος σε τρεις εβδομάδες στο ΟΑΚΑ) καλείται να δώσει απόψε (5/11, 22:00) η ΑΕΚ απέναντι στην Ζόρια στην Ζαπορίζια.

Οι ελπίδες πρόκρισης της Ένωσης στους «32» του Europa League, μετά από τις δύο ήττες στα ματς που προηγήθηκαν με Μπράγκα και Λέστερ έχουν περιοριστεί σημαντικά. Για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν θα πρέπει αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι να έρθουν οι δύο νίκες απέναντι στους Ουκρανούς.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό για την ελληνική ομάδα, καθώς ακόμη κι αν κάνει τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς μπορεί και να μην είναι αρκετές για να της δώσουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Ουκρανία χωρίς τον προπονητή της, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος την Τρίτη ανέβασε πυρετό και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στην Αθήνα. Επίσης απών θα είναι και ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος περόσφατα διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Ο βοηθός του Καρέρα, Κολονέλο, θα είναι αυτός που θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στο ματς με την Ζόρια. Όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 3-5-2, με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα (τρία στόπερ), στα άκρα τους Βασιλαντωνόπουλο και Ινσούα, δίδυμο στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά οι Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Λόπες, Λάτσι, Χνιντ, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Χριστόπουλος και Μαχαίρας.

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί αναμένεται να παραταχθούν με τους: Σεβτσένκο, Βέρντιντουμπ, Ιβασινένια, Φαβόροφ, Γκρόμοφ, Χάνα, Γιουρτσένκο, Κομχενόφσκι, Κοτσέρζιν, Γκλάντκι και Καμπάεφ.