Skip to main content

Πέμπτη η Κορακάκη στον τελικό του Σπορ Πιστολιού Γυναικών

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Άννα Κορακάκη στον τελικό του Σπορ Πιστολιού Γυναικών (πυροβόλο), στους Τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων ISSF 2019.

Πρόκειται για διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Σκοποβολής (ISSF), στους οποίους προσκαλούνται και λαμβάνουν μέρος οι διακριθέντες σκοπευτές από τον κύκλο Παγκοσμίων Κυπέλλων ISSF ολόκληρου του έτους.

Στους αγώνες είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι 18 καλύτερες αθλήτριες στο Σπορ Πιστόλι, από όλο τον κόσμο. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προκρίθηκε τέταρτη στον τελικό, με επίδοση 589/600 (292+297, 19Χ).

Εκεί ξεκίνησε εντυπωσιακά και ήταν κορυφαία με 9/10 μετά τις δύο πρώτες σειρές, ισόπαλη με την Γερμανίδα Μόνικα Καρσχ. Στην τρίτη σειρά η Κορακάκη είχε τρεις άστοχες βολές αι έμεινε πίσω στο σκορ.

Παρότι προσπάθησε να κερδίσει το χαμένο έδαφος, ξαναμπαίνοντας στη διεκδίκηση μεταλλίου στην τέταρτη σειρά, αποκλείστηκε μετά από αγώνα μπαράζ με την Γερμανίδα Ντορίν Βένεκαμπ και κατετάγη πέμπτη.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Κινέζα Ζινγκζίνγκ Τσανγκ, ακολουθούμενη από την Μινγιούνγκ Κιμ (Κορέα, ασημένιο) και την Καρσχ (χάλκινο). Αύριο (21/11) η Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί στο Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών.