Skip to main content

EURO 2020: Κρίση στην Εθνική Ισπανίας

Η Ισπανία έκανε «περίπατο» στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020, προκρίθηκε ως πρώτη με 8 νίκες και δύο ισοπαλίες συντρίβοντας χθες τη Ρουμανία με 5-0, κι ενώ το κλίμα θα έπρεπε να ήταν πανηγυρικό συνέβη το αντίθετο!

Αιτία η είδηση της αποπομπής του Ρόμπερτ Μορένο από την τεχνική ηγεσία, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΜΜΕ της χώρας υπογραμμίζοντας ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του, ενώ αντικαταστάτης του θα είναι ο Λουίς Ενρίκε.

Χθες, ο Μορένο δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Ο ισπανικός Τύπος μιλά για κρίση που σοβεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας με κύριο υπεύθυνο τον πρόεδρό της, Λουίς Ρουμπιάλες.

Πως έχει το θέμα; Ο Λουίς Ενρίκε, που ήταν ο προηγούμενος εκλέκτορας στη «φούρια ρόχα», είχε αποχωρήσει από την Εθνική λόγω της ασθένειας που αντιμετώπιζε η κόρη του, η οποία στο τέλος έχασε τη μάχη. 

Στη θέση του ανέλαβε ο Μορένο, που είχε πάρει διαβεβαίωση από τον Ρουμπιάλες ότι θα παραμείνει και θα οδηγήσει την ομάδα στα τελικά του EURO 2020. Χθες όμως, δακρυσμένος ο 42χρονος προπονητής ενημέρωσε τους διεθνείς μετά τον αγώνα ότι φεύγει. 

Ο Λουίς Ενρίκε θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού αυτό είχε συμφωνηθεί. Πάντως, οι Ισπανοί διεθνείς συμπαραστάθηκαν στον Μορένο, ενώ κάποιοι απ΄ αυτούς στέκονται απέναντι στην απόφαση του Ρουμπιάλες

Ο Ίκερ Κασίγιας μάλιστα, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, εξέφρασε δημοσίως τη θέση του με ανάρτηση στα social media. «Είμαστε μια αστεία χώρα. Ζήτω η Ισπανία», έγραψε ο Κασίγιας.