Skip to main content

Super League: Νίκη για να «καθαρίσει» ο Ολυμπιακός, για να ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Στη σκιά των όσων συνέβησαν χθες, με την καταγγελία του μέλους της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη για εκφοβισμό του από αγνώστους και την παραίτηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα διεξαχθεί απόψε το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:30 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» φιλοδοξώντας να τριτώσει τις νίκες του στα φετινά εντός έδρας ντέρμπι, προσθέτους στα «θύματά» του και τους «πράσινους» μετά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και για τους δύο αντίπαλους. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με νέα νίκη αποκτά, όπως και πέρυσι, πολύ νωρίς προβάδισμα για τον τίτλο, αφού θα έχει ξεφύγει επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, εννέα από την ΑΕΚ και ίσως άλλους τόσους ή και περισσότερους αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει στη Νέα Σμύρνη.

Οι φιλοξενούμενοι θα μεταβούν στο φαληρικό γήπεδο χωρίς τον Μπεργκ, που υπέστη θλάση στον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης και θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός αγώνων. Επιπροσθέτως, η ψυχολογία τους δεν είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μετά το 0-3 από τους Βέλγους.

Αντίθετα, ο Πάουλο Μπέντο ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με την Αστάνα (Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα), για να τους έχει όσο πιο «φρέσκους» γίνεται απόψε, όμως άφησε εκτός αποστολής Ντομίνγκες και Μάριν, δηλαδή δύο τεχνικά προικισμένους παίκτες.

Να σημειωθεί ότι ο Καπίνο, τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» πια, θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Πανιώνιος απειλεί τον επίσης ευρισκόμενο σε κακό μομέντουμ ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τη Λάρισα και η Κέρκυρα τη Βέροια. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

  • 15:00 Παναιτωλικός-ΑΕΛ 
  • 17:15 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
  • 17:15 Κέρκυρα-Βέροια
  • 19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός