Skip to main content

Euroleague: Πρώτη σύγκρουση «αιωνίων»

Η πρώτη μάχη «αιωνίων», σε μπασκετικό επίπεδο, θα διεξαχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στη Euroleague, ενώ δύο ημέρες αργότερα έπεται το ποδοσφαιρικό ντέρμπι, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες έως τώρα, οι δύο «μονομάχοι» θα συγκρουστούν στο 14ο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους. 

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός προέρχεται από το πρώτο «διπλό» στη διοργάνωση για φέτος, επί της Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα. Ο Ολυμπιακός κοίταξε κατάματα την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, ηττήθηκε όμως στις λεπτομέρειες στο τέλος του αγώνα.

Ο έμπειρος, πια, στο κλασικό ελληνικό ντέρμπι, Τσάβι Πασκουάλ, έχει αυτό το «πλεονέκτημα» έναντι του Ντέιβιντ Μπλατ, που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτή τη θέση, ως «στρατηγός» στη «μητέρα των μαχών». 

Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν στις 2 Μαρτίου 2018, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 87-85 στην παράταση, για την 24η αγωνιστική στην κανονική περίοδο.

Αυτή ήταν η 9η νίκη της πειραϊκής ομάδας επί των «πρασίνων» και τρίτη εκτός έδρας σε 14 συναντήσεις. Νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου 2017 (6η αγωνιστική), ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό «διπλό» του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η νίκη των «πρασίνων» με 70-62 στο ΣΕΦ τότε, εκτός από πρώτη στην έδρα των «ερυθρόλευκων» ήταν η τέταρτη του Παναθηναϊκού επί του «αιώνιου» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Ο φορμαρισμένος Νίκολα Μιλουτίνοβ αποτελεί παίκτη “κλειδί” ως προς την εξέλιξη του ματς. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα καταφέρουν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού να τον σταματήσουν στη ρακέτα. Στα ατού του Παναθηναϊκού είναι η επιθετική άμυνα, με 8,4 κλεψίματα και 3,4 κοψίματα μέσο όρο στη Euroleague φέτος.