Skip to main content

Ιππασία: Η Ιόλη Μυτιληναίου 12η στην Ευρώπη

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπερπήδησης εμποδίων πέτυχαν η Ιόλη Μυτιληναίου και ο Levis de Muze στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ενηλίκων 2021, που έλαβε χώρα από 1 μέχρι 5 Σεπτεμβρίου στο Riesenbeck της Γερμανίας και ολοκληρώθηκε χθες.

Η 24χρονη Ελληνίδα αμαζόνα, στην πρώτη συμμετοχή σε Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ενηλίκων, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ατομικού αγωνίσματος και να καταλάβει τελικά τη 12η θέση σε σύνολο 65 κορυφαίων ιππέων και αμαζόνων.

Η Μυτιληναίου με το 10χρονο άλογό της στον πρώτο γύρο του τελικού χρεώθηκαν με έναν βαθμό ποινής από υπέρβαση του ορίου χρόνου, που έφερε το σύνολο των βαθμών ποινής τους σε 4,64 β. και τους ανέβασε στην 3η θέση της συνολικής κατάταξης, ως το μοναδικό ζευγάρι στη διοργάνωση χωρίς σφάλματα εμποδίων μετά από τέσσερις γύρους.

Ατυχώς όμως, στο δεύτερο γύρο του τελικού (συνολικά πέμπτος) δεν ολοκλήρωσαν τη διαδρομή, με αποτέλεσμα να καταταγούν στη 12η θέση στην Ευρώπη, που όμως δεν παύει να είναι επιτυχία για την Μυτιληναίου και την ελληνική Ιππασία εν γένει.