Skip to main content

Αναστασίου: Τα δώσαμε όλα…

Στην ελλειμματική απόψε ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του απέδωσε την αιτία της ήττας από την Αϊντχόφεν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τους Ολλανδούς.

«Οι παίκτες μου προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να νικήσουν, αλλά ”πέθαναν” στο γήπεδο. Ήταν ένα όμορφο και ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς έγινε σε καλό ρυθμό και θα πρέπει να άρεσε στους φίλους του αθλήματος. Θέλαμε καλή διαχείριση καθώς μετά το 2-2 θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2, αλλά το έκανε ο αντίπαλος. Είναι λεπτομέρειες και δυστυχώς για μία ακόμα φορά δεν ήταν με το μέρος μας» τόνισε ο Έλληνας προπονητής.

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός, αν και σημείωσε δύο γκολ. «Η Αϊντχόφεν είναι μία ομάδα αρκετά γρήγορη και παίζει πολύ καλά στην αντεπίθεση. Επιθετικά δεν έχω κανένα παράπονο, αμυντικά θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη λειτουργία. Είχαμε πολλά κενά ανάμεσα στις γραμμές και οι παίκτες τους ξέρουν να κινηθούν μακριά από την μπάλα. Αυτό συνέβη αρκετές φορές και το πληρώσαμε» απάντησε.

Όσο για το αν ήταν δίκαιη η νίκη των Ολλανδών, είπε πως «και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά κι έχασαν ευκαιρίες, αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία», ενώ για διαφορά των 20χρονων Ολλανδών από τους Έλληνες τόνισε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι η εκπαίδευση και η έμφαση στις λεπτομέρειες στις μικρές ηλικίες. Εμείς είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να κάνει σωστά τα βασικά, ενώ εκείνοι δουλεύουν τις λεπτομέρειες».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός για τη συνέχεια της περιόδου, ο Αναστασίου απάντησε: «Σίγουρα το πνεύμα που δείξαμε στα δύο παιχνίδια και το κυριότερο ότι θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και η ομάδα δεν σταμάτησε να τρέχει και να αντεπεξέλθει σε υψηλές ταχύτητες. Όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει σε υψηλό τέμπο, φαίνεται και η ποιότητα της ομάδας μας. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και χρειάζεται πολλή δουλειά».