Skip to main content

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Απολύτως ψευδής η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Απολύτως ψευδή» χαρακτήρισε το υφυπουργείο Αθλητισμού την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στο σημείο που γίνεται αναφορά στην επιχορήγησή της.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης αρνείται να υλοποιήσει την καταβολή της οικονομικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία που αφορά στη μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού και των Αθλητικών Ενώσεων.

Από την πλευρά του, το υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε ότι στις 07/04/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ 375.000 ευρώ και στις 01/07/2021 επιπλέον 609.000, ενώ η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΟΚ, βάσει του κατατεθειμένου προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας στη ΓΓΑ, ανέρχεται ετησίως σε 785.000 ευρώ (523.000 έως το τέλος Αυγούστου).

«Συνεπώς, εντός του 2021, έχουν ήδη καταβληθεί στην ΕΟΚ 984.000€, παρότι η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ έχει από εξαμήνου οριστεί με αποκλειστική αποστολή -και μόνον αυτή- τη διενέργεια εκλογών στην Ομοσπονδία. Εκλογές οι οποίες ακόμα δεν έχουν διεξαχθεί και η διοικητική ανωμαλία πρέπει να τερματιστεί», αναφέρει το υφυπουργείο.

Και καταλήγει: «Παράλληλα, εάν τυχόν οι υπάλληλοι της ΕΟΚ είναι απλήρωτοι, όπως υπονοείται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, εγείρονται και αμείλικτα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Προσωρινή της Διοίκηση… ».