Skip to main content

Super League: Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο η ΑΕΚ, 5-1, τον Ηρακλή

Την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή την φορά επί του Ηρακλή με 5-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. 

Τέσσερα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα και μια εβδομάδα από τη συντριβή που γνώρισε στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, η Ένωση αντέδρασε άμεσα και με την πιο ευρεία έως τώρα νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε σπουδαίο «τρίποντο» επί του «Γηραιού», που ηττήθηκε για πρώτη φορά μακριά από το «Καυτανζόγλειο». 

Παράλληλα η ΑΕΚ διατήρησε «απόρθητο» το Ολυμπιακό Στάδιο πετυχαίνοντας το 4Χ4 στην έδρα της, όπου έχει σημειώσει 12 γκολ και δέχτηκε 2 (από τον ΠΑΣ Γιάννινα κι από το σημερινό της αντίπαλο). Ο Στέλιος Μανωλάς ως υπηρεσιακός τεχνικός δεν άλλαξε πολλά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της αθηναϊκής ομάδας. Άφησε στον πάγκο τον Μπουονανότε (μπήκε στο 74΄ αντί του Βάργκας) και με το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Δέλλας οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη που τόσο πολύ επιζητούσε, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο δεν φάνηκε καθόλου ο Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβηκε στο γήπεδο με εμφανείς αμυντικούς σκοπούς, ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να αντέξει για 30 λεπτά. Στο διάστημα 31΄-35΄ η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να πετύχει δύο γκολ (με κεφαλιά-ψαράκι του Βάργκας και σουτ του Αραβίδη) και να βάλει τις βάσεις για να φτάσει σε μία άνετη νίκη.

Με το εις βάρος τους 0-2 οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν είχαν πολλές εναλλακτικές στο δεύτερο μέρος. Έτσι από νωρίς βγήκαν στην επίθεση για να μειώσουν και μοιραία άφηναν πολλά κενά στην άμυνά τους. Ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στο 60΄ κι έφτασε στο 3-0, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Βάργκας (3-0).

Αφού στο 63΄ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πασσά (απόκρουση Μπαρόχα), ο «Γηραιός» στο 64΄ μείωσε σε 1-3 με το μόνιμο σκόρερ του στα τελευταία παιχνίδια, Βέλλιο. Η «απάντηση» των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση και στο 67΄ το σκορ έγινε 4-1. Το σουτ του Μπαρμπόσα βρήκε στον Στάμου, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Περνίς. Δεκαπέντε λεπτά πριν το 90΄ η Ένωση έχασε κι άλλη ευκαιρία για να σκοράρει, με το σουτ του Μάνταλου να σταματάει στο δεξί δοκάρι.

«Το κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 89΄ ο Μπουονανότε, που πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Περνίς μετά το σόλο του Γιόχανσον. Παρά την εμφατική νίκη της ΑΕΚ, πάντως, μερίδα των οργανωμένων οπαδών αποδοκίμασαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των φιλάθλων τα έβαζαν με τους ομοϊδεάτες τους.