Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Πέρασε από το Παγκρήτιο ο ΠΑΟΚ, 2-0, τον Εργοτέλη

«Αέρα» πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό απόκτησε ο ΠΑΟΚ, που πέρασε νικηφόρα από το Παγκρήτιο με 2-0 επί του Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνiστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να διατηρεί ο «δικέφαλος» του Βορρά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη γκέλα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και ξέφυγε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία, μετά από τις πρώτες 8 αγωνιστικές (εκκρεμεί η 6η που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα).

Το γκολ του Αθανασιάδη στο 42΄ από την ασίστ του Κίτσιου .έβαλε τις βάσεις για να φτάσει η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στην 7η εφετινή της νίκη και 2η μακριά από την Τούμπα (η πρώτη ήταν και πάλι στην Κρήτη επί του Πλατανιά). Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων, ο ΠΑΟΚ δικαιολογημένα κάνει όνειρα τίτλου.

Οι Κρητικοί με μόλις 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μόλις μία νίκη (εκτός έδρας)  παραμένουν σε πολύ δύσκολη θέση. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις, θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το βαθμό, αν στο 76΄ ο Χαλκιαδάκης δεν αστοχούσε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Γιουσούφ.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βγει στην επίθεση στα τελευταία λεπτά προκειμένου να ισοφαρίσουν, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από προσπάθεια του Παπαδόπουλου και προσωρινή επέμβαση του Τσέρνι, ο Αθανασιάδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να «σφραγίσει» τη νίκη του «δικεφάλου» με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.